Pupuja

Tällä hetkellä meillä asuu vain yksi kani, mutta haluaisimme ottaa Lennille kaveriksi tyttökanin.

Lenni on rekisteröity, leikattu poikakani. Oikealta nimeltää Lenni on Aivan Kuin Quinto, joka on syntynyt 20.12.2012. Rodultaan hän on kääpiöluppa ja väriltään madagaskar viittakuvio.

Lennin lempiruokaa on kaikki tuoreruoka: porkkana, kurkku, salaatti ym ja yllättäen myös heinä. Kerput on myös talvella hyviä hänen mielestään. Pellettiä on perusruokana koko ajan ja erilaisia pupuille soveltuvia eläinliikkeistä ostettuja ruokia Lenni poika myös syö.  

Lenni on hyvin rauhallinen kani, joka viihtyy myös sylissä ja nauttii rapsuttelusta. Vapaana talossa ollessaan Lenni on utelias ja hyvin kiinnostunut ympärillä olevasta menosta. Kissat ja koirat ovat kivoja Lennin mielestä, mutta kissoista ainakin Late hieman karsastaa Lennin seurallisuutta. Lenni on selkeästi kaveria vailla ja siksi etsimmä hänelle tyttökaveria. Kaksikerroksinen häkki mahdollistaisi tiloiltaan kyllä kaksi kania ja tietenkin päivittäin kanit päästetään taloon vapaaksi. Kunhan saamme johdot ym ns. "vaaran paikat" eliminoitua, niin häkin ovi saisi olla koko ajan auki.

Kesäksi kani/kanit pääsevät katettuun ulkotarhaan päivisin. Siellä on koppi sateensuojana ja tilaa temmeltää.