Jess

Jessi oli meillä 2019 kesän töissä ja tuli helmikuussa 2020 takasin tekemään Viiman äitiyslomaa ja jää samalla reissulla meille. 

Lonkat B/C Kyynärät 0/0, silmät OK

Tuontikoira Iso-Britanniasta. Se on toiminut siellä ollessaan työkoirana lampailla. 

Jessi on taitava koira. Se tekee töitä lehmien ja lampaiden kanssa rauhallisen varmalla otteella. Se kykenee itsenäiseen työskentelyyn ja sisätyöskentelyyn mallikkaasti. Se kohtaa eläimet kärsivällisesti. Silloin kun se tuli meille ekan kerran, ajattelin sen taitojen menevän täällä hukkaan. Se osaa paljon enemmän, kun mitä täällä sen ohjaaja osaa siltä ohjauksessa pyytää, mutta toisaalta taas se ehkä nauttii täällä siitä kun saa tehdä itsenäisiä päätöksiä ja pitää lankoja tassuissaan, koska se joissain tilanteissa muutenkin ehkä ajattelee ylipäätään olevansa vähän älykkäämpi kun me ihmiset.

Arjessa se on simppeli ja rauhallinen perhekoira. Se rakastaa uimista ja lapsia. Se tykkää olla joka paikassa mukana ja on myös leikkisä. Illalla se kellahtaa mielellään sohvalla kainaloon ja se on kerrassaan ihana persoona.  

Jessi on kisannut aikanaan, että siinäkin se on kokenut koira. Ensi kesänä ollaan sen kanssa menossa kisoihin kokeilemaan miten yhteistyö vieraassa ympäristössä sujuu meiltä kahdelta. 

 

 

 

 

Jessi ja Elli sub lautailemassa