Meidän koirat

Meillä on tällä hetkellä kaksi labradorinnoutajaa. Kummankin kanssa harrastetaan monipuolisesti sen lisäksi, että ovat perheenjäseniä. Koirat käy meidän kanssa myös ratsastuslenkeillä ja ovat koko ajan mukana menossa ja töissä. 

Taikajärven Tuuli

Duutson on syntynyt 10.2.2008.

Tuuli on ollut ehkäpä maailman paras koira. Tuulin kanssa oon harrastanut vaikka mitä. Agilityä, nomea, mejää, näyttelyitä, kaverikoirailua jne.. Kaikkeen se on lähtenyt mukaan ihan koko olemuksellaan ja aina se on ollut valmis, mitä tahansa sen kanssa olen halunnut tehdä ja on tehnyt kaikessa parhaansa. Agilityssä osallistuttiin yksiin möllikisoihin, mutta mä en ole hyvä ohjaan, joten se homma jäi siihen omaksi iloksi harrastamiseen. Nomessa ollaan alo luokassa käyty. Mejää ei olla kisattu. Siinä käytiin kurssilla ja ollaan päästy pari kertaa ihan tositoimiin peuran verijäljelle. Tuuli on ollut sorsametsällä ihan tykki. Ei ole paljon parempaa koiraa. Se istuu passissa reittä vasten ja on valmiina tositoimiin. Se etsii hukkuneet linnut ja ui haavakoiden perässä kyselemättä. Kaverikoirissa se on saanut kennelliiton kunniapalkinnon. Eli vähän kaikkee on tullut tehtyä. Nyt Tuuli ottaa ikänsä puolesta vähän rauhallisemmin ja on alottanut mun tyttären kanssa mätsäri ja junior handleri hommeleita. Se on ihan kauheen rakas. <3 

 

Taikajärven Ronja

Tuulin pentu, syntynyt 30.10.2011.

Ronja ei ole luonteeltaan rotutyypillinen, siksi ei käytetty jalostukseen ollenkaan, vaikka muuten onkin ollut oikein kelpo koira. 

Ronja toimittaa pääasiassa tällä hetkellä kotikoiran virkaa. Kotona perheen parissa se on unelmakoira. Sellainen mamman pieni lutumutukka. En ole Ronjaa alkanut edes kaverikoiriin viemään luonteen puolesta ja koska se ei ole järin ketterä, en sen kanssa mitään agilityäkään ole alkanut harrastamaan.

Sorsametsällä Ronja on kiva, mutta välillä tututkin ihmiset kenen kanssa on passissa istunut on pelottavia sen jälkeen kun ne kohtaa uudestaan. Ronja on vähän epävarma itsestään ja hakee treenatessakin paljon tukea  minulta hommissaan.. Sen sijaan jos pihaan eksyy kettu, lähtee Ronja sitä ajamaan ja antaa oikein ääntä, kuin ajokoira. 

Ronja treeneissä.

Elli ja Tuuli voitti kehän mätsäreissä.

Elsa treenaa Tuulin kanssa kehiin.