Meidän koirat

Taikajärven Tuuli

Duutson on syntynyt 10.2.2008.

Tuuli on energinen ikinuori. Toimii moitteettomasti sorsametsällä, harrastaa kaverikoira toimintaa ja agilitystä nuorempana piti kauheasti. Näyttelykehiäkin on kierretty ja Tuuli on sielläkin ihan kotonaan. Oppii asiat nopeasti ja Tuuli on minulle äärettömän tärkeä koira kaikinpuolin. Se on minun silmään täydellinen pakkaus ja aina innolla tekemässä mitä vaan.

 

Taikajärven Ronja

Tuulin pentu, syntynyt 30.10.2011. Luonteeltaan arempi, ei niinkään labbismainen. En ole sen kanssa kehiin enää lähtenyt, kun ei se siitä tykkää. Ronja on pikkuisen yksinkertaisen oloinen. Se kuitenkin toistojen myötä on oppinut joitain asioita handlaamaan, mutta Tuuliin tätä neitoa ei voi verrata.

Ronja toimittaa tällä hetkellä kotikoiran virkaa. Kotona perheen parissa se on unelmakoira kaikenkaikkiaan. Sellainen mamman pieni lutumutukka. En ole Ronjaa alkanut edes kaverikoiriin viemään luonteen puolesta ja koska se ei ole järin ketterä, en sen kanssa mitään agilityäkään ole alkanut harrastamaan, vaikka sekin oli alunpitäen suunnitelmissa.

Sorsametsällä Ronja on kiva, mutta joku häikkä sillä täytyy olla, kun tutut miehet kenen sylissä on istunut on pelottavia sen jälkeen kun ne kohtaa uudestaan. Ronja on vähän epävarma itsestään ja hakee treenatessakin paljon tukea  minulta hommissaan. Irtoaa kyllä ruudulle, mutta jos ei heti löydä dummyä tai lintua niin mielellään tulisi hakemaan uudestaan etsi käskyn minulta. Sen sijaan jos pihaan eksyy kettu, lähtee Ronja sitä ajamaan ja antaa oikein ääntä, kuin ajokoira. Samoin Ronjalta jonkun verran sujuu lehmien paimennus. Siinä sillä ei ole luontaista taipumusta ja pitkää pinnaa, mutta jos tarvi lehmät vaikka ajaa lannanpoiston ajaksi ylös parsista niin sen Ronja kyllä useimmiten hoitaa ihan mallikkaasti.

Tuuli

Ronja