26. helmi, 2015

Päivitystä tänään.

Minulta on monta kertaa pyydetty, että voisiko vaikka kuulumisia kertoa jossain, että mitä tapahtuu Järvensivussa. Kaikilla ei ole käytössä facebookkia, eikä se ehkä ole ihan tälläisien pidempien tekstejen paikka.. joten vihdoin ajattelin tähän kotisivun yhteyteen sellaisen lisätä. 

Järvensivussa on tapahtunut paljon kuluneen talven aikana. Paljon hyvää, mutta paljon myös vastoinkäymisiä. On syntynyt uusia vasikoita ja viime viikolla on kuoriutunut myös tipuja.

Kevättä kohti mennessä päivät pitenee ja lehmät ovat villejä. Lypsylle lähtö ja sieltä pihattoon takaisin meno on yhtä pomppimista. Meille muutti myös tammikuussa kaksi uutta AY-lehmää, joista Kaunokki vallankin on hyvin vilkas kaveri. Laitoin tähän kuvan Kaunokista ja Kukasta. Ovat hyviä ystäviä myös pihatossa. Kuvassa menossa vierekkäisiin parsiin nukkumaan.

Pihatossa on vielä jonkun verran projektia, ennenkuin se on valmis. Lehmät ovat kuitenkin ensimmäisen talven siellä asuneet ihan hyvällä menestyksellä.. Joskin kun parresta lehmät siirtyvät pihattoon, ne eivät osaa ihan kaikkea. Esimerkiksi meillä on edelleen pari sellaista lehmää, jotka nukkuvat ruokintakäytävällä ja voi pojat ovat myös sen näköisiä. Tekisi mieli jättää ne vanhaan navettaan parteen jatkuvalla syötöllä, jos ei kerta pihatossa viitsi ruuan äärestä sitä vertaa liikkua, että menisi puhtaaseen parteen nukkumaan. No josko ne lopulta oppii. Osa tajusi homman heti ja ovat koko talven olleet puhtaita. Osa tajusi aikanaan, mutta ehti jo sotkea itsensä ennen sitä. Osa nukkuu aika-ajoin parressa ja joskus erehtyvät ruokintakäytävään ja sitten esim. Juliaana nukkuu aina käytävillä ja muut lehmät saattavat kaiken kukkuraksi vielä kakkia sen tiettä makaavan lehmän päälle. Se on ihan hirveän näköinen. :P

Tilapuotia, erittäin pientä sellaista, on nyt kevääksi nousemassa. Olisi joku järkevä paikka mihin saada kaikki myyntipakasteet ja muutkin myytävät tuotteet. Taisin jo viime kesänä luvatakin muutamille asiakkaille tälläisen paikan ehkä aukeavan keväällä.. Voi kun ehtisi kaiken. :D

Keväällä on myös uusittava kaikki aidat. Olen niitä vanhoja, isäni aikanaan pystyttämiä aitoja pikkuhiljaa purkanut pois. Osassa langoista ei kiertänyt enää sähkö, kun oli niin haparoa. Osassa langoista kasvoi jo sammalta päällä. Parempi siis uusia vaan kiltisti kaikki. Tolpat oli niin lahoja, että mureni käsiin.. Ei niissä lehmät olisi enää pysynyt.

Eipä tällä erää muuta. Jatkan taas kuulumisien kertomista täällä. :)