Sungaya inexpectata

Meillä asustaa tällä hetkellä kaksi Sungaya inexpectata "Sunny stick" sirkkaa, joita me puhutaan itse aurinkotikuiksi. Koiras sirkalla on valkoinen juova selässä ja naaras on hieman isompi ja rungoltaan paksumpi. Tämä laji on melko pieni, ne ovat noin 8cm pitkiä ja koiras on usein vähän vielä pienempi. Nämä munivat ja niistä tulee lisää sirkkoja ja näin saamme niitä pidettyä jatkossakin, koska sirkat elävät melko lyhyen elämän. Nämä sirkat ovat kasvissyöjiä ja syövät lehtipuiden lehtiä, vadelman lehtiä, mansikan lehtiä, taikinamarjan lehtiä, yrttejä kuten sitruunamelissaa, minttua, salalia jne..

Nämä ovat lemmikkeinä jokseenkin vaivattomia kavereita. Ne eivät haise eivätkä pidä meteliä. Ne ovat tyytyväisiä, kun on tilaa mortata, eli vaihtaa nahkaa ja lehtiä mitä popsia ja kun sumutetaan vettä terraan kerran pari päivässä. Kesällä näille varastoidaan lehtiä ja oksia luonnosta talvea varten ja terrassa pyritään pitämään paria kolmeakin eri ruokavaihtoehtoa tarjolla. Meidän sirkat tykkää erityisesti vadelman ja mansikan lehdistä.

Emännällä Anulla on lapsena ja aikuisiälläkin ollut ruskosauvasirkkoja ja se innostus on jäänyt sieltä ja tarttunut myös Elsaan. Anu ja Elsa usein istuukin terraarion vieressä yhdessä ja katselee, kun sirkat popsii lehtiä. Joskus sirkkoja otetaan käsiin ja ihaillaan niiden väritystä ja hienoja pitkiä jalkoja ja niistä kuvataan videoita kun ne syö. Koska varastossa on vielä vapaina olemassa olevia terroja, on tarkoituksena ottaa toistakin sirkkalajia, ehkä hieman isomaa kuin mitä nämä meidän aurinkotikut ovat.