Viiman ja Mossen pennut

16.2.2020 Meille syntyi kahdeksan terhakkaa Bordercollie pentua. 

KAIKKI PENNUT ON JO VARATTU. YKSI UROS SAATTAA TULLA MYÖHEMMIN VALMIINPANA TYÖKOIRANA MYYNTIIN.  

Pennut myydään elänlääkärin tarkastamana, sirutettuna ja kennelliittoon rekisteröityinä. Pennut madotetaan ohjeen mukaan 2-viikon välein ja luovutetaan 8-viikon iässä. Pentujen elämää on raportoitu viikottain facebookkiin sivulle: https://www.facebook.com/jarvensivuntila/

Pentujen äiti on Viima, lyhytkarvainen, työlinjainen Bordercollie. Toimii nautatilalla luottopaimenena, kisannut lampailla tuloksen PPR1 PAIM1 ja nautakisoissa sija 4 

Silmät ok voimassa 18.10.2021 asti

Lonkat B/B, kyynärät 0/0, Olkapäät kuvattu OCD puhtaaksi.

Viima on geenitestattu my dog dnalla laajasti ja kaikki tulokset oli negatiiviset. 

Viima on hyvän työälyn omaava fiksu koira, jota on ollut erittäin kiva kouluttaa. Viima on mutkaton ja mukava työkaveri.

Viima tykkää kaikista ihmisistä ja on aivan mahtava perhekoira lasten kanssa. Syksyllä 2019 Viimasta tuli kaverikoira, kun läpäisi siihen tarvittavan luonnetestin.  Viima on eläimiä kohtaan reilu. Siitä on tullut ihan korvaamaton apu töissä.

Pentujen isä on Moss

Lonkat: A/A, kyynärät: 0/0

Silmät: OK (viim. peilaus 07/2018), geneettisesti CEA terve (Laboklin)

Paimennus: PPR1 PAIM1 PAIM2 PAIM3, SPKY:n perusrata suoritettu, Nordic Nursery 2017 sij. 25, Nautamaajoukkueessa PM-kisoissa 2019
IGS terve, TNS kantaja (Laboklin)
 
"Mosse muutti meidän laumaamme lopullisesti vuosikkaana pojankoltiaisena. Se oli ensin 4-kuisena luonamme arkielämän tottelevaisuutta treenaamassa ja teki meihin olemuksellaan suuren vaikutuksen. Se on suurehko möhkäle, mutta ei mikään kömpelö laiskimus. Mossen olemukseen on kieltämättä vaikea olla ihastumatta, sillä se on kuin järkkymätön kallio, mutta kuitenkin hyvin sosiaalinen tyyppi ja viihtyy paijattavana maailman tappiin. Mosse ei ikinä hötkyile tai heilu, vaan ottaa elämässä kaiken vastaan aina omilla jaloillaan seisten ja avoimesti. Se on urosmainen uros sekä myös fyysisesti voimakas.
Mosse on ja tulee olemaan paimenkoira, joka siis on sen ensisijainen laji. Kuntoa kasvattavana lajina Moss leikkii vetokoiraa valjakkoajossa/koirapyöräilyssä, jotka eivät tule olemaan kilpailulajeja.
Paimennukseen Moss oli sytytetty naudoille ennen meille muuttoa. Lammastreenit me saimme aloitettua toukokuussa 2016 ja tällä hetkellä näyttää siltä, että Moss on erittäin nopea oppimaan ja mukavilla luontaisilla ominaisuuksilla varustettu äijä. Tyyliltään se on hyvin paljon kroppaa käyttävä, ei lainkaan jumiva, suhteellisen karkea, mutta hyvällä etäisyydella paimentava.
Kautena 2016 Mosse suoritti SPKY:n perusradan sekä sai ensimmäisesta SKL:n kokeestaan PAIM1 ja PPR1- tittelit sekä voitti luokkansa. SPKY:n kokeessa se tuli kolmanneksi ykkösluokan kisassa.
Kautena 2017 Mosse sai SKL:n kokeesta PAIM2- tittelin ja on sijoittunut 2. ja 3. SPKY:n kakkosen kisoissa. Lisäksi lähdimme edustamaan Suomea Nordic Nurseryihin Tanskaan ja sijoitukseksi irtosi 25.
Kautena 2018 Mosse sai PAIM3-tittelin sekä sijoittui nautamaajoukkuekarsinnoissa kuuden parhaan joukkoon, joka siis tarkoitti joukkuepaikkaa sekä PM- että EM-kisoihin, mutta EM-kisoihin laitettiin rajoitus, että yksi koira / ohjaaja, joten pitkän harkinnan jälkeen valitsin kisoihin Torrin.
Kautena 2019 Mosse edusti Suomea nautapaimmenuksen PM-kisoissa Ruotsissa."

Moss

Viima

Rakastunut nuoripari Viima ja Moss. <3